Vervolg Gemeenteavond homo-seksualiteit

We nodigen je als deel van Mozaiek033 graag uit voor onze gemeente-avonden op 22 november en 12 december met als thema ‘Samen verder #Hoedan?’. Deze avonden geven we zoals beloofd een vervolg aan de 1e cultuuravond in mei waarbij we met elkaar het gesprek zijn aangegaan over het thema homoseksualiteit.

Rondom homoseksualiteit en LHBTQ+ bestaan veel verschillende visies en meningen. We bespreken deze avonden de belangrijkste bijbelteksten en de verschillende interpretaties over dit onderwerp. Met als houding het verlangen naar eenheid en verbinding als gezin van God. Onze liefde voor Jezus is gemeenschappelijk. Vanuit ons verlangen om meer op Hem te gaan lijken mogen we elkaar liefhebben en elkaar zien. Dit is opnieuw onze verwachting van de avond: elkaar ontmoeten, de bijbel openslaan en elkaar willen begrijpen.

Avond 1: Mozaiek033 College Avond (woensdag 22 november)

Recht doen aan Schepper en Schepping

Wat wordt bedoeld met 'LHBT+' en waarom staat dit momenteel zo in de spotlights? Waar in de Bijbel zegt God hier iets over en hoe worden Zijn woorden geïnterpreteerd en toegepast? Deze avond nemen we plaats in de spreekwoordelijke 'collegebank' en verbreden én verdiepen we onze kennis hierover.

Avond 2: Mozaiek033 Cultuuravond (dinsdag 12 december)

Samen verder #Hoedan

Vanuit het 'luisteren naar elkaar' (zoals in mei 2023 heeft plaatsgevonden) en het 'vergroten van kennis' zetten we de volgende stap door met elkaar in gesprek te gaan. Welke reis hebben jij en anderen gemaakt in het omgaan met LHBT+ en welke rol spelen de Bijbel en persoonlijke ontmoetingen hierin? En hoe gaan we samen verder als kerk, ook als meningen en ervaringen verschillen? Luister, spreek en bouw deze avond mee, zodat het '#Hoedan?' handen en voeten gaat krijgen.

De avonden staat onder leiding van het voorgangersteam van Mozaiek033 en voorganger Joël Boertjens van Mozaiek020. In november verschijnt Joël’s boek ‘#Hoedan - Gids voor een veilig gesprek over kerk, geloof en LHBT+’, bedoeld om het thema homoseksualiteit en LHBTQ+ in kerken op een open manier bespreekbaar te maken. De handvaten en kaders uit dit boek worden ook ingezet op de 2 gemeente-avonden en er is gelegenheid om (als eerste) dit boek te kopen.

Meld je hieronder aan voor beide avonden. 

Praktische informatie
Datum: woensdag 22 november en dinsdag 12 december
Locatie: Ontmoetingscentrum Mozaiek033, ds. Kuijperstraat 14d Nijkerk
Tijd: 20:00 (inloop met koffie en thee vanaf 19:30)
Meenemen: Bijbel, Notitie-boek, Telefoon/Tablet, Pen

Dit onderwerp is deze avond uitsluitend voor delen van Mozaiek033. We willen je daarom vragen om een ticket te reserveren. 

Tickets reserveren

Vervolg Gemeenteavond homo-seksualiteit

20:00 - 22:00 Gemeenteavond

Vervolg Gemeenteavond homo-seksualiteit