| Nieuws

Aardse en hemelse machten

We zijn als Mozaiek033 kerk midden in de samenleving. En in die samenleving spelen allerlei machten. Natuurlijk de ‘aardse’ vormen van macht en leiderschap die invloed hebben op jouw leven. En misschien vraag je je wel eens af: hoe verhouden zich de aardse machten tot Gods (al)macht? Is God erbij betrokken? Stuurt hij ze aan? En wat is mijn verantwoordelijkheid daarbij? En die van de kerk?

En zijn er dan ook ‘hemelse’, onzichtbare machten? Zo ja, hoe herken ik die dan, en wat moet ik ermee? Wat kan ik ermee? Of juist niet? En God: waarom staat God nog zoveel kwaad toe door die machten. En wat betekent het als Paulus zegt dat onze strijd is tegen ‘hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis’…

Begin februari behandelen voorgangers Emiel en Marcel deze twee thema’s. Op 4 februari spreekt Emiel over de aardse machten vanuit Psalm 2. Op 11 februari spreekt Marcel over de hemelse machten, hun realiteit en de rol van de kerk daarbij. Wil je teksten nog eens teruglezen? Klik dan hier. Het zijn twee hoopvolle en inspirerende preken over kerk zijn midden in de realiteit van onze samenleving.

In aanvulling op deze twee preken zal Marcel op maandag 18 maart nog een verdiepende bijbelstudie verzorgen met als thema:

Wat is een bijbelse kijk op de satan, engelen, demonen en afgoden?

Hiervoor kun je je hier opgeven

Deel dit artikel:

Meer nieuws

| Nieuws
Nieuw! Mozaiek Kingdom Business Community
| Nieuws
Ontmoetingscentrum ook zakelijk te boeken
| Nieuws
Aardse en hemelse machten