| GROW

Cursus Bijbelboek Openbaring

Openbaring is niet een bijbelboek om bang van te worden, maar dit boek is juist hoopvol! Het geeft een prachtig inkijkje in de grootheid van God. Aan het begin van 2024 willen we je in drie cursusavonden meenemen door dit prachtige boek.In deze cursus nemen we je mee langs de mooiste inzichten over Openbaring en helpen we je dit bijbelboek beter te begrijpen.

Avond 1 – 24 januari - Kennis maken met Openbaring.

Waarom is Openbaring zo'n heet hangijzer. Waarom durven sommige mensen het niet open te slaan en kunnen anderen er niet over ophouden? Deze avond doorlopen we met elkaar de inleidingsvragen. Waarom zijn er zoveel visies, elk genre is het boek, wat is de achtergrond van het boek, wie zijn de eerste lezers en wat zegt dit alles over hoe wij het boek moeten lezen?

Avond 2 – 31 januari – Openbaring en onrecht

De lezers van het boek worden opgeroepen om te ‘overwinnen’. Wat houdt dat in? Het contrastverhaal gaat steeds over twee steden: Babylon en Jeruzalem. Hoe kunnen we vandaag de dag 'Babylon verlaten’ en hoe geef je de ‘navolging van het Lam’ vorm in je dagelijks leven en wat is de plek hierin van Mozaiek033.

Avond 3 – 21 februari – Openbaring en de toekomst

Één van de meest bediscussieerde gedeelten in het boek is het 1000-jarige vrederijk. Waar gaan deze verzen over? Samen kijken we naar de verschillende visies. Hoe deze zijn ontstaan en wat de voor- en nadelen zijn van elke visie. Daarnaast kijken we naar het belang van het 1000-jarige rijk. Wat heeft het ons sowieso te zeggen en hoe vormt dat onze toekomstverwachting? Hoe kunnen we hoopvol leven?

Avond 4 – 27 februari - Panelgesprek

Onder leiding van voorganger Emiel Hop en anderen gaan we met meerdere mensen met verschillende visies op Openbaring en aanverwante topics en vragen om de tafel. Wat kunnen we van elkaar leren? Hoe kunnen we elkaar aanvullen en hoe kun je het als Mozaiek033 van harte met elkaar oneens zijn over de uitleg van dit bijbelboek zonder een kerkscheuring te veroorzaken 😊

De cursus wordt mede verzorgd door voorganger Bart van Nes. Hij is verbonden aan de Baptistengemeente de Haven in Wijk bij Duurstede. Bart studeerde aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven en werkt als trainer bij het Sermon Movement Center. Vorig jaar kwam zijn boek uit ‘Zie, Ik maak alle dingen nieuw’ over het bijbelboek Openbaring. Tijdens de cursus is er ook gelegenheid om het boek aan te schaffen.

Prekenserie Openbaring:

  • Zondag 22 oktober - Spreker: Bart van Nes
  • Zondag 29 oktober - Spreker: Joel Treuren
  • Zondag 12 november - Spreker: Emiel Hop
  • Zondag 21 januari - Spreker: Bart van Nes

Onderwijsavonden:

  • Woensdag 24 januari - Onder leiding van Bart van Nes
  • Woensdag 31 januari - Onder leiding van Bart van Nes
  • Woensdag 21 februari - Onder leiding van Bart van Nes
  • Dinsdag 27 februari - Onder leiding van Emiel Hop

Locatie: Ontmoetingscentrum Mozaiek033
Ds. Kuijperstraat 14d – Nijkerk

Klik hier om aan te melden. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

| Nieuws
Nieuw! Mozaiek Kingdom Business Community
| Nieuws
Ontmoetingscentrum ook zakelijk te boeken
| Nieuws
Aardse en hemelse machten