| Nieuws

Een groot besluit; terug naar Nederland.

Toen wij in december 2020 vertrokken, was het de bedoeling dat we twee jaar in PNG zouden blijven, daarna een aantal maanden verlof in NL en dan weer verder aan het werk in PNG. Maar na lang wikken en wegen hebben we afgelopen oktober besloten om met ons gezin in juni 2023 definitief terug te gaan naar Nederland. Dus een half jaar extra in PNG, maar daarna definitief terug. Hans zal nog wel op afstand als projectmanager voor het OBS cluster project actief blijven, als vrijwilliger, dus zonder financiële ondersteuning van Wycliffe bijbelvertalers.

Het half jaar extra hebben we bewust gedaan, zodat
-     Onze meiden hier hun schooljaar kunnen afmaken en in Nederland met een nieuw schooljaar kunnen starten.
-        Hans de boerderij goed over kan dragen.
-        Hans het OBS (Oral Bible Storytelling) cluster project -een project waarmee we 12 verschillende taalgroepen bereiken in een van de meest arme delen van PNG- deels  over kan dragen, zodat het door Hans op afstand te ondersteunen is.
-        Hans afgelopen januari kon bijdragen aan een groot bouwproject in de village waar het cluster project actief is.

God zorgt!
Het is bijzonder hoe God deze tijd voor ons uitgaat en wegen opent, waardoor we bovenstaande punten ook echt goed kunnen afronden. Dit zien we o.a. in hoe snel en gemakkelijk we een huis in Nederland gekregen hebben. We op tijd de bouw van het slaapgebouw konden afronden, zodat het voor de cursus begon, opgeleverd kon worden (dit is veruit vanzelfsprekend gezien de locatie van de bouw).

Terug in Nederland
Als we terug in Nederland zijn blijven we nog tot 31 oktober 2023 in dienst bij Wycliffe bijbelvertalers. Deze periode wordt onze re-entry in Nederland. Dit houdt in; opnieuw settelen in Nederland, kinderen helpen hun draai te vinden op school, nieuw werk zoeken en in ons geval ook herstellen en trauma’s verwerken. Helaas hebben we in deze laatste termijn allemaal verschillende trauma’s opgelopen. We zullen een uitgebreide gezinsdebriefing krijgen en daarna eventueel individuele begeleiding.

We hebben met Into Mission (begeleiding en coaching van zendelingen) gesproken en zij raden ons ten sterkste af om direct aan het werk te gaan gezien de situatie waar we uitkomen, om een burn-out te voorkomen.

Financiële zorg
Voor de afgelopen 2 jaar was het geld compleet, maar nu we een half jaar langer blijven, betekent dit dat we een financieel gat hebben waarbij we uw hulp hard nodig hebben. Het bedrag dat we nog nodig hebben is 30.000 Euro. Kunt/wilt u ons helpen?

Het geld wat we nog nodig hebben is voor:
-        De maanden dat we hier nog zijn, inclusief met terugwerkende kracht geld voor afgelopen maanden (februari deels en maart).
-        De re-entry in Nederland tot 31 oktober 2023.

We hebben hiermee kort en krachtig vertelt waarom we nog geld nodig hebben en hopen dat het voor u duidelijk is.

In het stukje hieronder lichten we de punten toe waarom we een half jaar extra aan onze termijn hebben toegevoegd.

Geld mag gestort worden op onderstaand rekeningnummer:
NL20 RABO 0320 8781 20  -   T.n.v. Wycliffe bijbelvertalers t.b.v. familie Beukers

Extra toelichting
Aangezien Hans verantwoordelijk is voor het Farmproject en manager is van het OBS Cluster project zijn er bepaalde zaken die goed afgesloten en overgedragen moeten worden.

Het werk op de farm
De Farm heeft de afgelopen jaren een fantastische ontwikkeling doorgemaakt. De farm draait niet meer met verlies en we hebben een goed team van lokale boeren kunnen trainen die de boerderij  volledig kunnen draaien. Hans heeft zich verder gefocust op productieverbetering. De boeren zijn door Hans getraind om daar waar nodig de koeien te behandelen. De fokkerij is opgezet, zodat er nieuwe aanwas is van jongvee. Ook  is de kudde in zeer goede conditie en zien we dat de boeren in de afgelopen jaren, zeer ervaren zijn geworden. Er worden op het moment bijna 20 koeien gemolken, dit is een verdubbeling t.o.v. het begin en dat resultaat zie je ook terug in de zuivelproductie.

De vleeskudde wordt uitgebreid naar 200 moederdieren, dit is het aantal dat haalbaar is op de grootte van het grasland dat tot onze beschikking staat. Dit betekent dus ook dat we in de komende jaren andere boeren kunnen gaan ondersteunen, doordat er vaarskalveren beschikbaar komen voor boeren die willen starten. Daarnaast kunnen we ons centrum volledig voorzien van vlees. Kortom we zijn beland op het punt waar we naartoe wilden met dit project. Het laatste half jaar is nodig om de laatste puntjes op de i te zetten en daarmee de farm zo goed mogelijk te kunnen overdragen.

onbekend.jpg
onbekend_1.jpg

Vertalen doormiddel van Bijbelverhalen leren
Voor het OBS (Oral Bible Storytelling) Cluster project, een project waarmee we 12 verschillende taalgroepen bereiken, stonden de volgende dingen op het programma voor de komende maanden: In januari werd er een slaapgebouw met 72 bedden gebouwd om de studenten te laten overnachten. Dit is een aanvulling op het trainingscentrum, want de keuken en wc/douche gelegenheid waren al eerder gebouwd. Doordat de studenten die 6 keer per jaar voor een aantal weken komen, kunnen overnachten, kunnen we meer mensen bereiken. U moet zich voorstellen dat sommige studenten 7 dagen moeten peddelen met de kano om bij ons te komen. Aangezien Hans bij de hele voorbereiding betrokken is geweest, was het van belang dat hij tijdens de bouw ook  aanwezig was om het te kunnen begeleiden. Na de bouw heeft de tweede OBS training plaatsgevonden en daaropvolgend een cursus voor leraren in het basisonderwijs. Dit zijn de laatste cursussen waar Hans bij aanwezig kon zijn. Op deze manier kon hij het goed overdragen, zodat  de cursussen erna ook goed verlopen zonder dat hij daarbij aanwezig hoeft te zijn.

onbekend_2.jpg
onbekend_3.jpg


U ziet dus dat het voor ons van groot belang was, dat we nog een half jaar in PNG bleven om alles goed af te ronden. We willen er graag alles aan doen om de projecten door te laten draaien als wij er niet meer bij zijn om dit te kunnen ondersteunen.

Een warme groet uit Papoea-Nieuw-Guinea,

Hans, Gerline, Stephany, Britney en Shania Beukers

Deel dit artikel:

Meer nieuws

| Nieuws
Nieuw! Mozaiek Kingdom Business Community
| Nieuws
Ontmoetingscentrum ook zakelijk te boeken
| Nieuws
Aardse en hemelse machten