20230213_185600-(2).jpg

Willemien Schoute - van Kalkeren

Ik laat mij dopen omdat ik met Christus begraven wil worden, mijn oude leven achter mij wil laten en samen met Hem wil opstaan in een nieuw leven!

Ik ben opgegroeid in een warm christelijk nest en ben mijn ouders nog elke dag dankbaar voor hun liefde en christelijke opvoeding. Als kind werd ik gedoopt in de gereformeerde kerk vrijgemaakt en als 18-jarige deed ik belijdenis van mijn geloof, een oprechte maar achteraf gezien ook verstandelijke keuze. Het geloof was voor mij een vanzelfsprekend onderdeel van mijn leven, maar mede door de preken ervoer ik God vaak als een afstandelijke en strenge God, die vooral oplette of ik het allemaal wel zo deed als het hoorde. Tijdens een relatie met een ongelovige jongen kwam ik, door onze gesprekken, er steeds meer achter dat ik een kind van God ben en dat ik bij Hem wil horen. Uiteindelijk kwamen wij tot een gezamenlijk besluit dat onze relatie geen solide basis had als we het geloof niet deelden, pijnlijk maar voor ons heel duidelijk. Na onze breuk heb ik het lied 100% van Gerald Troost grijs gedraaid en besefte dan steeds weer wat God voor mij gedaan heeft en dat ik Hem niet kan en wil verlaten.

Mede door het luisteren naar christelijke worship is mijn beeld van God veranderd van een afstandelijk persoon steeds meer naar de liefdevolle Vader die mij door en door kent en van mij houdt ook met mijn fouten en gebreken. Mijn aardse vader is inmiddels al ruim 14 jaar Thuis. Op het moment dat ik dit schrijf klinkt het lied: "Op die dag in de Hemel wat een dag wat een vreugde zal dat zijn. Wat een vooruitzicht om elkaar dan terug te zien en dan ook mijn Hemelse Vader te mogen ontmoeten!"

Inmiddels ben ik bijna twee jaar getrouwd met mijn grote liefde Ewald. Ook in ons verhaal is God altijd dichtbij geweest en heeft Hij onze levens vaak laten kruisen. Blijkbaar ben ik nogal traag van begrip. 

In de afgelopen jaren kwam bij mij steeds vaker de wens mijn liefde voor God nogmaals te bevestigen door de geloofsdoop. Maar altijd was er twijfel of een reden om het niet te doen. Tot nu. Ik ben in februari gestart met de Prayer course om mijn gebedsleven een boost te geven. Hier hoorde ik opnieuw dat je God in je gebeden ook mag uitdagen. De oproep voor de doop kwam tijdens de nieuwsbrief opnieuw voorbij en ik heb God uitgedaagd mij te laten horen wanneer Hij wil dat ik deze keuze maak. Eerlijk gezegd verwachtte ik hier niet direct heel veel van, maar de eerstvolgende dienst noemde Marcel Koning dat mensen die nog twijfelen over de doop ‘gewoon de stap mogen nemen’. Tsja dat kon ik niet negeren, dat was aan mij gericht. De informatieavond over de doop nam mijn laatste twijfels weg.

Binnen Mozaiek033 kun je je laten dopen. Door de doop laat je zien dat je je oude leven wilt achterlaten en een nieuw leven met Jezus Christus wilt gaan leven. Door de doop zetten volgelingen van Jezus publiekelijk een nieuwe stap in hun geloof.