7-img_4827.JPG

Everdien Molenaar

Ik wil mij dolgraag laten dopen om op te staan in nieuw leven, samen met Jezus. Hij die mijn redder is, mijn licht in het donker, mijn rust in de chaos en mijn vriend en vader die er altijd is. 

Ik ben Everdien, getrouwd met Jacco en moeder van 2 prachtige meiden. Charlie en Jackie, een tweeling van 5 jaar oud. Mijn geloof begon al jong. Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin met daaromheen een hechte familie. Ik weet niet beter dan dat geloof een rol speelt in mijn leven. Het was vanzelfsprekend. Het was er altijd. Mijn ouders, mijn familie, mijn hele omgeving. Veel van dit alles ademde geloof. Tot mijn 17e voelde mijn geloof vooral als religie, een relatie met Jezus kende ik niet. Tot dat ik meegenomen werd naar Opwekking. Tijdens het nummer ‘Hosanna’ op het jongerenterrein gebeurde er wat in mij. Ik voelde de liefde van Jezus door mijn lichaam stromen. Ik kan wel zeggen dat dit moment een ommekeer was in mijn geloofsleven. Voor het eerst ervaarde ik de Heilige Geest diep in mij. 

Toen ik 20 jaar was overleed plotseling mijn broertje. Niet eerder heb ik God zo dichtbij gevoeld. Midden in de duisternis kwam Jezus zo dichtbij in het leven van mij en mijn ouders. Nog steeds mogen we dat ervaren. 

13 jaar geleden, besloot ik, tijdens mijn belijdenis, antwoord te geven op de keuze die mijn ouders 31 jaar geleden maakten bij het doopvont. Ik kies ook voor U vader! Ik ben dankbaar voor het geloof wat mijn ouders mij al die tijd hebben meegegeven.  

Deze 40 dagen-tijd heeft mijn tijd vaak stilgezet. Minder ruis en meer tijd met Hem. Ik wil Hem geen rol meer geven in mijn leven, maar de regie. Dat leidde gelijk naar het doopbad. Aan alles voelde ik dat ik die keuze moest gaan maken. Zijn verlangen werd mijn verlangen.

Nu, op 31 maart wil ik opstaan met Hem. Mijn oude leven achter mij laten en opstaan in nieuw leven, samen met Jezus! 

Binnen Mozaiek033 kun je je laten dopen. Door de doop laat je zien dat je je oude leven wilt achterlaten en een nieuw leven met Jezus Christus wilt gaan leven. Door de doop zetten volgelingen van Jezus publiekelijk een nieuwe stap in hun geloof.