Foto-Karin.jpg

Karin van Renselaar

Mijn naam is Karin van Renselaar, getrouwd met Dirk en wij hebben samen twee lieve kinderen gekregen. Ik ben opgegroeid in een warm en liefdevol gezin met twee lieve broers en schoonzus. Hoewel mijn ouders beide gelovig waren opgevoed gingen wij niet naar de kerk. Wel zong mijn moeder af en toe liederen van Johannes de Heer en las ze mij voor uit de kinderbijbel waar ik genoot van die prachtige verhalen. Het heeft mij altijd gefascineerd, want als kind vroeg ik aan die God in de hemel of Hij goed voor ons wilde zorgen. Maar verder genoot ik in mijn jeugd vooral van uitgaan en het vrije leven.

Ik had een fantastische tante waar ik graag naar toe ging. Zij was een oprechte christen en kon erg mooi vertellen en zo hoorde ik tijdens deze bezoeken regelmatig verhalen uit de bijbel. Tijdens zo'n bezoek vroeg ze plotseling: "Karin, zou jij kunnen geloven dat er op aarde een man is geweest Jezus en dat die uit liefde voor ons aan het kruis is gestorven?", waarop ik zei: "ja ik denk van wel?" Zij keek mij blij aan en zei: "Oh kind dan komt het helemaal goed met jou" en ik moest het maar eens onderzoeken. Dat vond ik wel wat makkelijk. Geloven en klaar, maar het zaadje was wel geplant.

Op mijn 21e werd ik verliefd op Dirk. Hij kwam uit een gelovig gezin, maar hij had niet veel met het geloof. Wij waren in onze verkerings- en 1e huwelijksjaren niet bezig met het geloof. Maar na de geboorte van onze kinderen wilde ik toch dat ze naar een christelijke school zouden gaan. Het geloof groeide bij mij steeds meer. Hierdoor en ook voor onze kinderen bezochten wij af en toe een kerk. Ik twijfelde eigenlijk niet aan het woord, maar toen onze zoon zich liet dopen besefte ik ineens hoe belangrijk Jezus was.

Na jaren verschillende gemeentes te hebben bezocht, groeide mijn geloof steeds meer en ik ben er van overtuigd dat Hij uit liefde voor ons allemaal is gestorven. Dit wil ik nu graag met mijn lieve man Dirk belijden door ons samen te laten dopen. Want Zijn liefde geeft ons rust, kracht en eeuwig leven!

Binnen Mozaiek033 kun je je laten dopen. Door de doop laat je zien dat je je oude leven wilt achterlaten en een nieuw leven met Jezus Christus wilt gaan leven. Door de doop zetten volgelingen van Jezus publiekelijk een nieuwe stap in hun geloof.