IMG_1909.jpeg

Bart Gooijer

Doormiddel van de doop wil ik samen met Jezus opstaan in een nieuw leven!

Mijn naam is Bart Gooijer, 22 jaar oud en kom uit het prachtige Putten. Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin die bestaat uit met mijn vader, moeder, twee broertjes en een zusje.

Afgelopen periode heb ik bij Mozaiek de Alpha cursus gevolgd. Mijn reden hiervoor was meer van Jezus en de Heilige Geest te voelen en ervaren. Ik was opzoek naar vervulling en miste dat in mijn avontuur met Jezus. 

Dit alles is veranderd sinds het moment dat ik tijdens het Alpha weekend bij het kruis stond. Bij het kruis heb ik alle problemen achtergelaten en verband in het vuur. Tijdens dit moment ben ik enorm aangeraakt en wist ik direct dat ik in een nieuw leven met Jezus wilde stappen. Echter ervaarde ik ook enorme strijd in mijn lichaam. Ik had mijzelf afgesloten voor alles wat er kon gebeuren. Alles in mij lichaam gaf aan dat ik mijzelf niet moest laten dopen. Maar toch had ik die enorme drang.

Tijdens het Alpha weekend waren er meerdere diensten met een spreker. Tijdens één van deze diensten waren we zelfstandig in gebed. Ik bad naar Jezus en vroeg om een teken. Heel specifiek naar een regenboog. Dit als teken zodat ik wist dat ik mijzelf moest laten dopen.

Op enig moment kwam de spreker aan het einde van zijn verhaal. Ik keek richting het tv-scherm welke op zwart stond. In dat tv-scherm zag ik de kleuren van de regenboog afgebeeld. Toen wist ik het direct: “Ik ga mij laten dopen!"

Binnen Mozaiek033 kun je je laten dopen. Door de doop laat je zien dat je je oude leven wilt achterlaten en een nieuw leven met Jezus Christus wilt gaan leven. Door de doop zetten volgelingen van Jezus publiekelijk een nieuwe stap in hun geloof.