Afbeelding-van-WhatsApp-op-2024-03-13-om-12.46.19_b15f37dc.jpg

Jorinde Bruinekool

Ik wil mij laten dopen, omdat ik de keuze gemaakt heb Jezus te willen volgen, mijn oude leven achter in het bad wil laten en met Hem wil opstaan in een nieuw leven. Dat ik iedere dag met Hem mag opstaan en Hem mag aanbidden!

Mijn naam is Jorinde Bruinekool, 18 jaar en ik woon in Nijkerkerveen. Ik ben christelijk opgevoed en de laatste tijd ook erg gegroeid in het geloof. De laatste maanden merk ik steeds meer aanwezigheid en steun vanuit het geloof. Een maandje terug ben ik daadwerkelijk ook aangeraakt door God/Jezus en sindsdien ben ik erg veranderd. 

Vroeger ben ik een tijdje depressief geweest. Jezus heeft mij gered en is hiervoor ook aan het kruis gegaan. Ik ging naar de kerk en volgde catechisatie, omdat het moest. Tijdens de catechisatie vertelde ik mijn mentor van mijn erg duistere gedachtes en dat ik daar soms in verdronk. Ik was toen een meisje van 13 jaar en mijn mentor vroeg of ze voor mij mocht bidden, dat vond ik best spannend. Na dit gebed heb ik nooit meer duistere gedachtes gehad en ging het bergopwaarts met mij. Ik ben daar zo dankbaar voor dat ik nu ook besloten heb mij te laten dopen en iedere dag met Hem op wil staan. 

Binnen Mozaiek033 kun je je laten dopen. Door de doop laat je zien dat je je oude leven wilt achterlaten en een nieuw leven met Jezus Christus wilt gaan leven. Door de doop zetten volgelingen van Jezus publiekelijk een nieuwe stap in hun geloof.