2A92994A-B085-4A59-ADC3-B9B9F9A36810.jpeg

Anne-Ruth van de Geer

Door deze doop, laat ik mijn oude leven achter en sta ik op in een nieuw leven met Jezus, waarin ik meer en meer hoop te worden zoals Hij!

Als kind ben ik gedoopt en is God begonnen met Zijn werk in mij. Ik ben mijn ouders erg dankbaar voor die keus. Ik ben verder opgegroeid in een christelijke omgeving en deed belijdenis, omdat ik God en de gemeente wilde laten zien dat ik in Hem geloof. Mijn belijdenistekst was kort en bondig: ‘Volg Mij’. Daarin vraagt God mij Hem beter te leren kennen, meer op Hem te gaan lijken en te gaan doen wat Hij deed.

Hoe meer ik God leerde kennen, hoe groter het verlangen werd mij te laten dopen. Ik begreep niks van dit verlangen want ik ben al gedoopt en heb al belijdenis gedaan. Maar God was heel duidelijk als ik Hem hiernaar vroeg: dat verlangen kwam van Hem. Ik wil niet Zijn antwoord negeren omdat ik het niet volledig begrijp of omdat ik bang ben voor meningen van mensen. Ik wil lijken op Jezus. En Jezus deed de wil van Zijn Vader, zelfs toen alles in Hem een andere weg wilde gaan. Jezus gaf Zijn Vader de regie over elk onderdeel van wie Hij was en over alles wat Hij deed. Dat is mijn verlangen, worden als Jezus. Ik wil God de volledige regie over mijn leven geven, ook als dat betekent dat ik dingen moet doen of laten die ik echt niet zie zitten.

Binnen Mozaiek033 kun je je laten dopen. Door de doop laat je zien dat je je oude leven wilt achterlaten en een nieuw leven met Jezus Christus wilt gaan leven. Door de doop zetten volgelingen van Jezus publiekelijk een nieuwe stap in hun geloof.