Erik.jpg

Erik van Laar

Ik voelde me gezien door de Allerhoogste. Ik ben eruit. Ik laat mij dopen met Pasen!

Als baby ben ik gedoopt en op mijn 27e heb ik belijdenis gedaan. De doop stond hierdoor aanvankelijk ver van mij af. Desondanks raakten de doopdiensten mij steeds. Het verlangen om Jezus achterna te gaan groeide. Hij zegt: "Met de doop waarmee Ik gedoopt word, zult u gedoopt worden". Doop betekent hier in het Grieks onderdompeling.

Begin dit jaar heb ik het gevoel gehad dat ik in mijn gebeden tegen een muur stond te praten. Op zulke momenten vergeet ik dat God er in het verleden ook voor mij was. Op de zaterdagavond voor de Worship & Prayerdienst zag ik op YouTube ‘toevallig’ het nummer Agnus Dei (van Passion Music), gezongen door 50.000 studenten. Prachtig, een stukje hemel op aarde. Toch voelde ik een blokkade.

De ochtend erop mochten wij in de Worship & Prayerdienst vooraan een briefje ophangen met iets wat je wilde overgeven aan God. Calvinistisch als ik ben, heb ik één punt uitgekozen: een situatie die speelde met één van onze jongens. Terwijl ik terugliep, dacht ik: "maar U weet dat ik ook graag wil dat U laat weten dat U mij hoort en ziet. Als U mij een teken geeft, laat ik mij dopen. Het nummer van de avond ervoor schoot door mijn hoofd. Dus ik zei: "als we nou dat nummer zingen, is dat voor mij een teken". En wat gebeurde er? Inderdaad, het volgende nummer was het zover. Ik hoorde de klanken en dacht alleen maar dit doet U speciaal voor mij. In de massa voelde ik mij gezien door de Allerhoogste. Ik ben eruit. Ik laat mij dopen met Pasen. Ik vind het te gek dat God niet schrikt of onder de indruk is van mijn opstandigheid. Dat Hij geduld met mij heeft en mij geeft wat ik nodig heb.

Binnen Mozaiek033 kun je je laten dopen. Door de doop laat je zien dat je je oude leven wilt achterlaten en een nieuw leven met Jezus Christus wilt gaan leven. Door de doop zetten volgelingen van Jezus publiekelijk een nieuwe stap in hun geloof.