dirk.jpg

Dirk van Renselaar

Ik wil mij laten dopen, omdat ik Jezus wil volgen. Ik wil graag mijn oude leven achter mij laten en een nieuw leven beginnen met Jezus!

Ik ben Dirk van Renselaar, 39 jaar getrouwd met Karin en samen hebben wij hebben een zoon en dochter. Ik ben christelijk opgevoed en als kind gedoopt. Tot 2009 had ik niet zoveel met het geloof. Sterker nog ik was zelfs boos op God, omdat wij een lieve zoon hadden gekregen die een ernstige oogziekte heeft. 

Toen mijn broer ons in 2009 meevroeg naar een genezing dienst veranderde er heel veel. Tijdens deze dienst vroeg de voorganger wie er wilde kiezen voor Jezus. Mijn vrouw en zoon liepen gelijk naar voren. Ik vergeet het moment nooit meer van wat er toen gebeurde. Ik heb de aanwezigheid van God nog nooit zo sterk gevoeld en zonder dat ik het mij goed kan herinneren stond ik op en liep ik ook naar voren in de kerk. Vanaf dat moment is mijn leven heel erg veranderd.

Onze zoon die nog steeds slechtziend is, maar een rotsvast geloof heeft, liet zich in 2012 dopen. Dit wilde ik ook heel graag maar ik durfde en kon die stap toen nog niet zetten. Jaren later ben ik samen met onze zoon naar Schotland met een karakterweekend van 4M mee geweest en vervolgens nog met een Muskathlon reis naar Oeganda. Deze gebeurtenissen hebben mijn leven sterk veranderd. God heeft mij laten zien dat HIJ op ÉÉN moet staan. Onze trouwtekst is vanaf dat moment pas echt voor mij gaan leven.

“Daarom zeg ik u: Wees niet bezorgd…Maar zoek eerst zijn Koninkrijk en zijn gerechtigheid en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden”          (mat.6: 25a,33)

Daarom is nu het moment gekomen dat ik mij samen met mijn lieve vrouw Karin laat dopen!

Binnen Mozaiek033 kun je je laten dopen. Door de doop laat je zien dat je je oude leven wilt achterlaten en een nieuw leven met Jezus Christus wilt gaan leven. Door de doop zetten volgelingen van Jezus publiekelijk een nieuwe stap in hun geloof.