foto-Heleen.jpg

Heleen Vink - Koelewijn

Het krachtige van de doop vind ik het achterlaten van je oude leven en opstaan in een nieuw leven met Christus. Hiermee wil ik de emotionele blokkades die ik ervaar in mijn relatie met Hem achterlaten, zodat ik in vrijheid kan leven met Hem!

Een aantal jaar zijn mijn man en ik met ons gezin nu deel van Mozaiek. Het was voor ons heel duidelijk dat dit onze plek moest zijn. Met mijn gereformeerde achtergrond waarin ik als kind gedoopt ben en later belijdenis heb gedaan, zei ik toen nog; “maar dat dopen vind ik echt niet nodig”.

Twee jaar geleden kwam daar verandering in na een doopdienst van familieleden, ik voelde me geroepen, maar werkelijk de keuze maken en de stap zetten vond ik moeilijk.

Daarna zijn er nog meerdere momenten geweest waarin ik mij geroepen voelde, maar ik kon altijd wel redenen bedenken om het niet te doen…oa. “Is het wel echt voor mij” of “dan moet je in het middelpunt gaan staan”. Het was gemakkelijker om het niet te doen. Het enige wat me nu nog te doen stond was de keuze maken. Nu is dat moment gekomen!

Binnen Mozaiek033 kun je je laten dopen. Door de doop laat je zien dat je je oude leven wilt achterlaten en een nieuw leven met Jezus Christus wilt gaan leven. Door de doop zetten volgelingen van Jezus publiekelijk een nieuwe stap in hun geloof.