IMG_4188.jpeg

Annika Schreuder

Ik wil mij laten dopen om daadwerkelijk “Ja” te zeggen tegen Jezus.

Mijn naam is Annika Schreuder, 23 jaar, wonende in Barneveld. Ik heb een relatie met Bart en ik woon nog thuis bij mijn zus, moeder en haar vriend. Ik werk als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf in Leusden.

Begin dit jaar ben ik samen met mijn vriend begonnen aan de Alpha cursus. Dit was voor mij compleet nieuw aangezien ik niet opgegroeid ben ik een christelijk gezin. Ik was altijd al nieuwsgierig naar meer omdat ik altijd al wel geloofde dat er iets was. Mijn vriend heeft mij daarin meegenomen en zo zijn we samen in dit avontuur gestapt.

Tijdens de Alpha cursus leerde ik steeds meer nieuwe dingen. Onder andere leerde ik over de waterdoop, hier hadden we het veel over in ons groepje. Dit trok mij eigenlijk direct al aan, omdat ik als kind ook niet gedoopt ben.

Toch twijfelde ik in eerste instantie en zat ik in een strijd met mijzelf. Waarom zou ik mijzelf nu al laten dopen terwijl ik pas net met het geloof in aanraking ben gekomen? En moet ik niet eerst meer kennis op doen over het geloof? Door de Alpha cursus ben ik gaan inzien dat dit complete onzin was. Je hoeft namelijk niet perfect te zijn en veel kennis te hebben over het geloof om je laten dopen.

Binnen Mozaiek033 kun je je laten dopen. Door de doop laat je zien dat je je oude leven wilt achterlaten en een nieuw leven met Jezus Christus wilt gaan leven. Door de doop zetten volgelingen van Jezus publiekelijk een nieuwe stap in hun geloof.