Antoinettedec2023.jpg

Antoinette van Laar - Steenhoek

Dopen betekent voor mij een ultieme stap in overgave aan Jezus. Ik hoop door mijn oude natuur in het watergraf achter te laten beter in staat te zijn om Jezus als Zijn leerling te volgen. Ik wil mijn ‘teugels’ loslaten en mij door Hem laten leiden in alles wat op mijn pad komt!

Ik ben opgevoed in een protestant christelijk gezin en als baby gedoopt. Toen ik ongeveer 18 jaar was, ervaarde ik voor het eerst dat ik zelf in Jezus geloofde. Dit was tijdens een jeugddienst waar Henk Binnendijk als gastspreker kwam preken. Toen ik 26 jaar was heb ik heel bewust geloofsbelijdenis gedaan samen met mijn man Erik. Na een aantal verre reizen te hebben gemaakt hebben wij samen de alpha-cursus gevolgd.

Vier jaar geleden toen wij voor het eerst Mozaiek033 binnenkwamen, spraken de praktische preken, Heilige Geestwerking en het kunstwerk van gebrokenheid ons erg aan. Door overlijden in de familie en ziekte binnen ons gezin kwamen we anders in ons geloof te staan. Wij verlangden naar meer diepgang en passie in ons geloof. Op dit moment leid ik samen met Erik een L2M groep en een clandgroep in Zeewolde. Ik voel mij ook erg gezegend met een ‘zussengroep', waarin ik met zeven vrouwen lief en leed deel en we elkaar bemoedigen.

Langzamerhand groeide het verlangen om mij te laten dopen. Tijdens de laatste doopdienst liet één van mijn ‘zussen’ zich dopen en kon ik naast het doopbad alleen maar huilen. Nadat ik de preek van Jan Pool in januari hoorde waarin hij aangaf dat Jezus niet alleen een rol in je leven zou moeten spelen, maar juist de ‘regisseur’ zou moeten zijn, trok mij dit over de streep. Ik wil niet langer alleen Jezus aan mijn leven toevoegen, maar mijn leven aan dat van Jezus toevoegen. 

Binnen Mozaiek033 kun je je laten dopen. Door de doop laat je zien dat je je oude leven wilt achterlaten en een nieuw leven met Jezus Christus wilt gaan leven. Door de doop zetten volgelingen van Jezus publiekelijk een nieuwe stap in hun geloof.