Aalt.jpg

Aalt van Asselt

Door Zijn onvoorwaardelijke liefde voor mij en uit dankbaarheid dat ik bevrijd mocht worden van alle ketens van religie en wetten, wil ik mij laten dopen en opstaan in een nieuw leven met Christus!

Ik ben Aalt van Asselt, 55 jaar, getrouwd met Odette en samen hebben wij twee mooie kinderen ontvangen Nick en Lisann. Samen met Lianne, de vrouw van Nick en Ruben, de vriend van Lisann hebben we een mooi gezin. Ik ben opgegroeid in Elspeet en zolang ik thuis woonde met mijn ouders ben ik meegegaan naar de kerk. Zij hebben mij laten dopen en christelijk opgevoed. Daar ben ik ze dankbaar voor.

Nadat wij getrouwd zijn, hebben wij een switch naar de PKN kerk in Staverden gemaakt. Hier hebben wij onze kinderen laten dopen en lange tijd hebben wij daar de zondagsdiensten bezocht. Echter was het meer uit gewoonte als dat het ons echt raakte. Na een ernstig auto ongeluk van onze zoon Nick, werd ik behoorlijk geconfronteerd met de vergankelijkheid van het leven en heb ik ook echte het gevoel gehad dat God tot mij sprak door deze gebeurtenis. Hierdoor is mijn geloof weer aangewakkerd en heb ik op mijn 37e samen met Odette belijdenis gedaan. Ons geloofsleven raakte echter al binnen een aantal jaren weer op een laag pitje.

Odette haakte op een gegeven moment af en ik hobbelde nog wel door, maar meer voor onze dochter Lisann en de traditie. Nadat ik in 2019/2020 in een behoorlijke burnout terecht gekomen ben, heeft God mij laten voelen dat ik er niet alleen door heen hoefde te gaan. Hier heb ik echt gevoeld wat Vader liefde inhoud. Door Hem heb ik de weg naar boven weer gevonden. Hij is echt geduldig geweest met mij. Hierdoor is geloven voor mij een relatie hebben met God geworden. 

Nadat Nick mijn vrouw uitnodigde om een keer een dienst bij Mozaiek bij te wonen is er ontzettend veel veranderd is ons leven. Zij werd geraakt en sinds die dienst zijn we nagenoeg elke week richting Nijkerk gereden. Ik was nog niet overtuigd, maar was enorm dankbaar dat we samen weer op zondag naar de kerk gingen. Dit voelde goed.

Afgelopen najaar heeft mijn vrouw de Alpha cursus in Nijkerk gevolgd. Omdat zij dit absoluut alleen wilde beleven, heb ik de Alpha in Harderwijk gevolgd. Tijdens het Alpha weekend heb ik voor het eerst ontdekt wat een kracht eruit gaat van de Heilige Geest. Ook kreeg ik toen eindelijk de openbaring dat Hij bij alle moeilijke momenten de laatste jaren al aanwezig is geweest. 

Nu ik verschillende keren voor mij heb laten bidden om vrij te komen van alle religie en alle wetten die mij nog tegen hielden, voel ik nu de vrijheid om mij te laten dopen.

Binnen Mozaiek033 kun je je laten dopen. Door de doop laat je zien dat je je oude leven wilt achterlaten en een nieuw leven met Jezus Christus wilt gaan leven. Door de doop zetten volgelingen van Jezus publiekelijk een nieuwe stap in hun geloof.